Cara Membuka Laman Web Yang Disekat (1)





Atas permintaan pengunjung aku cuba cari cara-cara untuk membuka laman web yg disekat..setakat ni aku rasa cara ni kot yg terbaik berdasarkan isi hati komentar-komentar tegar,aku nak try cara ni x blh,coz aku bkn dok di mas skrung..so korang cubalah...


1.Control Panel > Network and Internet > Network Connections

2. Pilih wireless bagi yang guna Wireless Network Connection. Kalau pakai kabel pilih Local Area Connection. dan untuk pengguna Broadband sila pilih seperti contoh untuk maxis pilih Maxis 3G-NEW.

3.right klik > properties.

4. Dan selepas itu klik Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)


5. Lepas tu klik atau tick "use the following DNS server addresses:"


6. Sekarang masukan dekat "Preffered DNS server: 8.8.8.8"

7 Dan untuk dibawahnya "Alternate DNS server: 8.8.4.4"

8. Dah selesai semua step klik OK....




2 comments:

xde lah...sume pon bley...aq dah test...

August 15, 2011 at 8:01 AM comment-delete

ohh..bgoz-bgoz...

August 15, 2011 at 10:47 AM comment-delete

Post a Comment