Sambung Belajar Di Universiti Morocco






Assalamualaikum wbt...

Khas kepada sesiapa yg ingin menyambung pelajaran ke Maghribi atau Morocco.. Tak pon kepada sesiapa yang nak bagi sepupu sepapat yg masih kebinggungan tak tahu mana nak pergi..cubalah try...Aku pon dlu cuba nasib ja...Alhamdulillah dah grad dah pon...:)

Ok aku bgi sedikit kelebihan belajar disini.

  • -Pengajian percuma sepenuhnya
  • -Belajar bahasa arab fusha dan bahasa perancis
  • -Bilangan orang melayu yang sedikit
  • -Matawang rendah
  • -Tempoh pengajian hanya 3tahun
  • -Salji, Padang Pasir, Bunga, Air terjun semua ada
  • -Makanan tradusional morocco dan Argan asli
  • -Boleh melancong ke Eropah


Untung wei umur 21 dah ada ijazah sarjana muda. Dah boleh plan nak sambung mana2 xpon kerja terus...Disini aku lampirkan segala prosuder nak apply.



1. SYARAT-SYARAT KEMASUKAN



-Mempunyai Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun semasa*.

-Memperoleh gred B dalam subjek berkaitan Pengajian Islam.

-Pelajar yang tidak mempunyai SPM atau SPM bukan tahun semasa TIDAK LAYAK untuk memohon.



*SPM tahun semasa = pelajar yang menduduki SPM 2013 LAYAK memohon untuk sesi 2014.


2.CARA-CARA DAN PANDUAN PERMOHONAN

-Isi borang Kementerian Pengajian Tinggi secara online di  DI SINI
-Cetak borang yang telah berjaya di proses bersama dokumen-dokumen sokongan kepada KPT.
-Senarai semak DOKUMEN-DOKUMEN boleh di dapati DI SINI




3. KUOTA

  • -Setiap tahun, Kerajaan Maghribi menyediakan kuota  kepada 15 mahasiswa yang terpilih sahaja serta layak mendapat biasiswa Kerajaan Maghribi.

4. TARIKH MEMOHON

  • -Bermula dari 1 April 2014

5. TARIKH TUTUP

  • -Permohonan atas talian akan ditutup pada 16 Mei 2014 (Jumaat)
  • -Penghantaran borang berserta dokumen-dokumen sokongan pula perlu dikemukakan    selewat-lewatnya 30 Mei 2014 (Jumaat) sebelum jam 5.00 petang.


Nak maklumat lebih lanjut boleh diutarakan di ruang komen ataupon boleh ke laman rasmi Persatuan Mahasiswa Malaysia Di Maghribi.

9 comments:

Assalamualaikum, boleh bagi pencerahan x tentang 'dokumen-dokumen sokongan' tu ? skali dengan dokumen2 yg nak kena hantar ke KPT tu, lau samahta.

April 15, 2014 at 12:56 AM comment-delete

assalamualaikum.. mohon pencerahan .. graduan lepasan diploma boleh apply tak?

July 8, 2014 at 8:39 AM comment-delete

, try http://clashofclanshelper.com/ - I got free Clash of Clans gems here! Get yous too in less than two minutes!! THE ONLY WORKING FREE GEMS GIVEAWAY!!(Dqo8GWOTtz)

Anonymous
September 8, 2014 at 6:01 PM comment-delete

assalamualaikum macam mana nk isi branch, city and faculty university yg kita pilih?? mohon dijawab مهم جدا

syi
April 23, 2015 at 9:53 AM comment-delete

assalamualaikum macam mana nk isi branch, city and faculty university yg kita pilih?? mohon dijawab مهم جدا

syi
April 23, 2015 at 9:53 AM comment-delete

waalaikumussalam. SYI: contoh.
BRANCH: PENGAJIAN ISLAM
CITY: MARRAKECH
FACULTY: FAKULTI SASTERA DAN SAINS KEMNUSIAAN
UNIVERSITY: CADI AYYAD

July 18, 2015 at 9:30 AM comment-delete

waalaikumussalam. SYI: contoh.
BRANCH: PENGAJIAN ISLAM
CITY: MARRAKECH
FACULTY: FAKULTI SASTERA DAN SAINS KEMNUSIAAN
UNIVERSITY: CADI AYYAD

July 18, 2015 at 9:31 AM comment-delete

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

July 29, 2015 at 6:23 AM comment-delete

Assalamualaikum sya berminat nk sambung di sana boleh bagi pencerahan

October 5, 2015 at 4:14 PM comment-delete

Post a Comment