Uji Otak Anda Sehebat Mana ??







to Warga Malaysia ...okay satu lagi uji otak anda =)))

Ade sedikit soalan nak tanye korang.
Jawap soalan dibawah…tapi AWAS!! jangan terlalu lama untuk jawab soalan dibawah.
... Goodluck..☺

Ujian Dementia
Betapa cekapnya anda!!

Di bawah ada (4 ) soalan dan satu soalan bonus. Anda perlu menjawab dengan pantas. Anda tidak boleh mengambil masa, perlu menjawabnya segera. OK?

Mari cuba, lihat sendiri berapa pantas dan hebatnya diri anda…..

Ready? GO!!! (lihat bawah)

Soalan Pertama:

Anda menyertai perlumbaan. Anda mengejar dan memotong orang yang kedua. Sekarang Anda ditempat yang ke berapa?

~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~

Jawapan: Jika jawapan anda tempat yang pertama, sudah tentu jawapan anda salah! Jika anda memotong orang kedua sudah tentu anda mengambil tempatnya, tempat kedua!

Cuba jangan lihat atas semula untuk soalan seterus. Sekarang jawab soalan kedua, tetapi jangan ambil terlalu banyak masa seperti soalan pertama OK ?

Soalan Kedua:
Jika anda memotong tempat orang yang terakhir, jadi anda di tempat…? (lihat bawah)

~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~

Jawapan: Jika jawapan anda tempat kedua terakhir, anda salah lagi.. siapakah yang terakhir, bagaimana anda boleh memotong orang yang terakhir?

Adakah anda pantas dan cerdek, tidak begitu rupanya.?

Soalan Ketiga:
Soalan kira-kira bermuslihat! Perhatian: Ini mesti dilakukan tanpa menggunakan fikiran sahaja . Jangan guna kertas dan pensil atau mesen kira-kira. Cuba lah…

Ambil 1000 dan campur 40. Sekarang campur lagi 1000. Campur lagi 30 …. Campur lagi 1000 . Campur lagi 20… Campur lagi 1000 . Campur lagi 10….. Berapa kah jumlah semua?

Lihat bawah untuk …jawapan.. ..

~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~

Adakah jawapan anda 5000 ?

Jawapan sebanar adalah 4100.

Jika anda tak percaya gunakan mesen kira-kira.! Mungkin ini bukan hari anda kan ? Mungkin anda boleh jawab soalan yang akhir ini dengan betul … Cuba .

Soalan keempat:

Bapa sadah ada seramai lima orang anak gadis: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Apakah nama anak gadisnya yang terakhir?

~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~

Adakah jawapan anda Nunu? Salah! sudah tentu Salah.
Namanya Sadah. Baca semula soalan!

Okay, cuba jawab soalan bonus:

Sorang bisu pergi ke mini-market untuk membeli sebatang berus gigi. Dengan mengayakan lakunan memberus gigi ia berjaya menerangkan hasratnya kepada pekedai dan ia berjaya membeli berus gigi itu.

Seterusnya, seorang buta pergi ke mini-market, untuk membeli cermin mata hitam, bagaimaa dia menerangkan kepada pekedai itu hasratnya. …?

~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~

Dia hanya membuka mulutnya dan menyebut apa yang dihajati

Mudah sahaja.
skadar perkongsian.......

24 comments:

hahaha....confiusnye...bagusla, pagi2 da uji minda sy..:)

January 13, 2012 at 3:45 PM comment-delete

adeyyyy....meera x ckp cerdik ag nk jwb soaln yg mcm nieyy...perghhh dsyt-2

January 13, 2012 at 3:55 PM comment-delete

huuuu..confius tol soalan2 nye, pagi2 dah mencabar minda...:)

January 13, 2012 at 5:10 PM comment-delete

menguji sungguh..huhu

SD
January 13, 2012 at 8:00 PM comment-delete

hamba datang singgah di sini..nice loook!

January 13, 2012 at 8:50 PM comment-delete

baik punya soalan....
yg kira2 tu mula2 aku jwb 5000 gk..haha... terkena dgn no ribu2 byk kali..
kali kedua kira bru nmpk 4100....

January 13, 2012 at 9:15 PM comment-delete

haha..cik siput just dpt jwb no.1 then yang lain sume dah pening :)

January 13, 2012 at 10:10 PM comment-delete

tipah tertipu bang.. soklan..mak aiiihhh

January 14, 2012 at 7:19 AM comment-delete

Soalan begini memerlukan penggunaan otak kiri sebaiknya...

January 14, 2012 at 9:44 AM comment-delete

hehee.. dpt jwb betul soalan math je,. yg len hampeh, ahhaha

January 14, 2012 at 4:41 PM comment-delete

best...^^

January 16, 2012 at 8:03 AM comment-delete

morning dalca... :)

January 17, 2012 at 4:32 PM comment-delete

morning

January 17, 2012 at 4:41 PM comment-delete

hehe... bgs la...

January 17, 2012 at 6:52 PM comment-delete

hehehe, dapat jawab 3 soalan lah, :)
lyana follow sini keyh, soalan yg best, huhu

January 19, 2012 at 6:22 PM comment-delete

sial lah,, sume aku salah,,hahahaa

January 22, 2012 at 8:23 PM comment-delete

wah hebat-2..follow lah blog kamu ^.^

July 6, 2012 at 6:53 AM comment-delete

4 soalan je betul..hahahx

February 20, 2016 at 5:27 PM comment-delete

aku betul 1 jerrr!!!mencaba betol

March 20, 2016 at 7:33 AM comment-delete

good+

August 26, 2016 at 3:52 AM comment-delete

good+

August 26, 2016 at 3:52 AM comment-delete

Good

December 11, 2016 at 10:36 AM comment-delete

Good

December 11, 2016 at 10:36 AM comment-delete

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

**** AKI MELAYANI SEPERTI: ***

1.PESUGIHAN PUTIH
2.UANG KEMBALI
3.TERANSFER JANIN
4.ANGKA TOGEL GHOIB.DLL..

January 9, 2017 at 10:53 PM comment-delete

Post a Comment