Nak Kongsi Jugak Ker??
Sepasang orang tua datang ke restoran Mc Donald dengan saling berpegangan tangan. Mereka duduk disebuah bangku panjang berdua, disamping seorang anak muda. Si datuk segera berdiri dan memesan makanan, sebuah hamburger, satu paket kentang goreng dan segelas minuman.

Baca seterusnya…

Setelah mendapat makanan datuk duduk di sebelah nenek, membahagi hamburger menjadi 2 bahagian, menghitung kentang goreng dengan cermat dan membagi adil dengan si nenek, kemudian mengambil dua ‘straw’ minuman, menaruh gelas minuman tepat ditengah meja. Si anak muda memperhatikan tingkah sepasang datuk-nenek itu dengan penuh minat.

Si datuk kemudian mulai memakan bahagiannya, sementara si nenek hanya memperhatikan. Si anak muda merasa kasihan, akhirnya merapati pasangan tersebut dan berkata: “Tok, boleh saya belikan makanan yang lain?”

Si datuk menjawab : “tak payah terima kasih.kami memang selalu berkongsi makanan yang sama”

Sampai si datuk selesai makan, mengelap mulut dengan tisu, si nenek masih saja menunggu tanpa menyentuh makanan bahagiannya. Si anak muda mendekat lagi, kali ini berkata :
“Nek, boleh saya belikan makanan yang lain, mungkin nenek tidak suka yang ini ?”

Si Nenek menjawab; ” tidak terimakasih..”
Terus si Anak muda bertanya lagi, “kalau begitu kenapa makanan nenek tidak dimakan, kan nenek dan datuk suka berkongsi?”

Kata si Nenek ” Saya tengah tunggu gigi…..
…..lepas atuk ni abis makan, baru lah giliran nenek yang makan pulak…..!?#$§?!!???

2 comments:

aLahai,.. sweetnye <3

October 18, 2011 at 10:39 PM comment-delete

lawak...tapi sweet,,,ahah

November 16, 2011 at 10:34 AM comment-delete

Post a Comment