Koleksi Lawak Dalca (5)



PILIH SUAMI
) jangan cari suami yg main BOLA sebab dia akan sepak kita
2) jangan cari suami yg main BADMINTON sebab dia akan pukul kita
3) jangan cari suami yg main VOLLEYBALL sebab dia akan tampar kita
4) jangan cari suami yg main TAKRAW sebab dia akn timbang n lipat kita
5) tapi carilah suami yg main RAGBI sebab dia akan peluk n sentiasa lindungi kita
SELAMAT MEMILIH ♥

SUAMI TERBAIK

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . ”

“Hello?”
...
“Abang, nie sayang nie,”

“Emmm… ”

“Abang masih ada di kelab lagi ke?”

“Iya.”

“Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?”

“Berapa harganya?”

“Cuma $1500.00 aje”

“O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat”

“Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2003 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu ”

“Berapa harga yang dia bagi?”

“Cuma $280,000 …”

“O.K tapi pastikan harga tu dah on the road.”

“Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi…”

“Apa?”

“Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan…. pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu… sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . ”

” Berapa harga yang mereka minta?”

” Cuma $740,000… O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita
boleh cover harga tu. . .”

“Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?”

“OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!”

“Bye… I Love you too…”

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :

“ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? ”

11 comments:

huh!! aku tak sokong nombor (4) sbb aku men takraw!!

November 22, 2011 at 12:06 PM comment-delete

yg pilih suami tu atie x setuju sbb atie suka main bola tampar so nk suami yg pandai main bola tampar jugk.. hehe...

yg second tu, kopak la laki dia.. ^_^

November 22, 2011 at 12:17 PM comment-delete

hehe..btl tu

November 22, 2011 at 12:18 PM comment-delete

ala..dah tak lawak.. sbb dah lama bca lawak mcm nie..huhu ^^

November 22, 2011 at 9:51 PM comment-delete

salam.hehe..ske lawak suami terbaik 2..naya je si punya handphone 2..hehe

November 23, 2011 at 12:13 AM comment-delete

alamak lucu sekali, i love it

November 23, 2011 at 3:34 AM comment-delete

nice entry... lucu membacanya...huhuhuhu...

November 23, 2011 at 7:30 AM comment-delete

hehe..

November 23, 2011 at 7:32 AM comment-delete

haha..punye la ingt mmg laki tu pnye f0n,upenye tatau spe..naye k0 tuan pnye f0n tu..hahaha

November 23, 2011 at 7:42 AM comment-delete

mmg terbaeeekkk :D

November 23, 2011 at 7:45 AM comment-delete

haha :))

ingat-kan tepon die , rupe-rupe nye die tukar angkat je.

asal la die tak cakap ? :D

* bankrupt la pemilik hp tu ^^

November 23, 2011 at 11:56 PM comment-delete

Post a Comment