Kebangkitan Islam Di Mesir



TAKBIR ALLAHU AKBAR!! Syukur Alhamdulillah dgn kemenangan PARTI ISLAM DI MESIR...Walaupon sehari sudah berlalu..namun kegembiraan umat ISLAM masih jelas terpancar di siaran tv mahapon dimana sahaja mereka berada... Kegembiraan itu juga kami kongsikan di bumi Magribi...SubhanAllah,..rancangan ALLAH tiada siapa yg tahu...Sesungguhnya Dia lah Maha Mengetahui...



LIHATLAH!! Bagaimana mereka meraikan kegembiraan...Mereka syukur kepada Allah,tunduk dan sujud sebagai hamba ALLAH...



Lihat lah Kalam Ucaptamanya...


Keputusan Rasmi Pilihan Raya Mesir


Siapa Dr.Mohamed Mursi??

Kenali Dr. Mohamed Mursi (calon Ikhwanul Muslimin untuk Presiden Mesir) :

1. Satu-satunya calon yang mana dia, isteri dan lima anaknya menghafaz al-Quran.
2. Satu-satunya calon yang berjanji dan berbaiah di hadapan Allah dan rakyat untuk melaksanakan syariat Islam di Mesir.
3. Satu-satunya calon yang pernah menjadi pensyarah di 5 buah universiti antarabangsa.
4. Satu-satunya calon yang pelbagai artikelnya diterbitkan oleh NASA.
5. Satu-satunya calon yang pernah terpilih sebagai ahli parlimen terbaik di dunia dari tahun 2000-2005.
6. Satu-satunya calon yang tidak mencalonkan dirinya untuk jawatan tetapi dipilih oleh Majlis Syura.
7. Satu-satunya calon yang memperolehi sokongan dari pergerakan cendikiawan terbesar Mesir iaitu Islamic Legitimate Body of Rights and Reformation.
8. Satu-satunya calon yang berdiri di belakangnya parti politik terbesar Mesir iaitu Parti Kebebasan dan Keadilan (Freedom and Justice Party).
9. Satu-satunya calon yang berdiri di belakangnya Jemaah Islam terbesar di dunia iaitu Jemaah Ikhwan Muslimin.
10. Satu-satunya calon yang memiliki sebesar-besar projek pembangunan dan mengabungkan 1000 orang pakar dalam semua bidang kepakaran.

 





Mohamad Mursi yg dlunya dipenjara kini menjadi Presiden , Husni Mubarak yg dlunya Presiden kini dipenjara...

 


Alhamdulillah, Dr.Muhammad Mursi telah diumumkan sebagai sebagai Presiden Mesir yang sah. Semoga ianya menjadi satu cetusan semangat untuk kemenangan Islam Di Malaysia.InsyaAllah














12 comments:

Alhamdulillah... Allahuakbar....
Semoga beliau menjadi pemimpin yang adil dan bertanggungjawab kepada rakyat beliau...
aminnn....

June 25, 2012 at 5:22 PM comment-delete

alhamdulillah,, rasa lebey tenang mengenangkan adik saya yang tengah study kat alex.. moga berkekalan kepimpinan ISLAM di sana,, amin,,

June 25, 2012 at 7:09 PM comment-delete

Alhamdulillah, semoga yg terbaik utk umat islam di mesir. Semoga pemimpin baru dapat membangunkan martabat islam di sana dan menjadi pemimpin yg baik.

June 25, 2012 at 7:38 PM comment-delete

alhamdullilah... moga jdi ikutan pemimpin islam yg lain

June 25, 2012 at 8:41 PM comment-delete

alhamdulillah..bila malaysia nak jadi cmnie

June 25, 2012 at 9:13 PM comment-delete

alhamdulilah... sangat menggembirakan... :) amin...moga Malaysia begitu.. dunia dah akhir zaman..

June 25, 2012 at 9:47 PM comment-delete

Alhamdulilah!!lega rasenye bile Mesir dah di bwh kuasa pemimpin yg betul2 mengamalkn Islam.rase selamat nk pegi sne.smoga Malaysia pn di perintah oleh pemimpin yg betol2 mngamalkan Islam .

June 25, 2012 at 10:50 PM comment-delete

alhamdulillah.. semoga mesir aman selepas nie..

June 25, 2012 at 11:08 PM comment-delete

alhamdulillah..untung diorang kt sana..kalaulah malaysia dpt pemimpin mcm ni,rsnya byk benda yg akan berubah..tp ntah bila lah..

p/s: amboiii komen die..pas ni hide status je lah :P

June 26, 2012 at 5:10 AM comment-delete

Alhamdulillah. najib, sila take note. contohi dr. mohamed mursi.

June 26, 2012 at 7:26 PM comment-delete

syukur alhamduillah :)

June 26, 2012 at 7:32 PM comment-delete

alhamdulillah. smoga kemenangan juga milik penduduk Islam di syria, palestin dan negara2 islam lain yg sdg dijajah. allahuakbar!

June 27, 2012 at 12:57 AM comment-delete

Post a Comment