Morocco Mall



Baru Semalam dapat menjejakkan kaki di Morocco Mall ni...boleh tahan besarnya...xsia2 dpt gelaran antara  mall terbesar di Afrika...lebih kurang besar Queensbay Penang kot..hehe..Alhamdulillah mcm2 ada...makanan Asia,India, dan seluruh dunia ada...kuah sambal ada la rasa2 mcm masakn melayu...terubat lah ckit nk mkn nasi kandar..hehe...Jom layan beberapa pic g sempat aku tangkp....














Haa tempat ni best 3D Cinema !! Best mmg best tapi bahasa perancis la..haha



SERIUS!! Air Pancut ni memang memberi inspirasi untuk aku buat depan rumah aku..haha

Cuba korang tengok video ini

ni yg aku sendiri rakam

ni celop dari youtube...kalo nk tngk yg lbih menarik tngk yg malam pnya..perghhhh


p/s : jawapan untuk soalan Boni...x dak bnyak perbezaan pon time solat hari raya adilfitri antara mazhab maliki dan syafie..lebih kurang sama jer ape yg dilakukn diMalaysia..cuma tempat solat jer berbeza..




35 comments:

wahh cm best jer....brg sane mahal2 x??

September 6, 2012 at 3:32 PM comment-delete

tengok jenama pon dh tau mhl ke x..hehe

September 6, 2012 at 3:36 PM comment-delete

cantiknya..bagai langit dgn bumi la kalau nak di bandingkan dgn queensbay..cantik air pancut 2

September 6, 2012 at 6:27 PM comment-delete

wooowww... menariknya :)

September 6, 2012 at 6:47 PM comment-delete

nak buat air pancut camtu?? kena buat DIY baru safe bajet kot.. heeee~~

pergi sana mesti semata2 nak makan je kan.. shopping tgk jenama.. fuhhh..

September 6, 2012 at 7:34 PM comment-delete

wah nampak cam best sgt!

September 6, 2012 at 8:19 PM comment-delete

die ni kan..keje die post gamba mkn je :P

p/s: BOOMMM??

September 6, 2012 at 8:45 PM comment-delete

wah bestnya..ntah bila dpt g sana..air pancut tuh pon ohsem..^^

September 6, 2012 at 10:08 PM comment-delete

ewah! bestnye dpt jln2 kt negara orang kan..
ktw y xkemane2 ni tgok dr gmbr pun cukup la kn..huhu..btw, air pancut tu memg CANTIK..like2..xD

September 6, 2012 at 11:26 PM comment-delete

perghhhh!!! boleh tahan Morocco ni ek? lawa betoi tempat die..nasi kandaq pon ada? mustila Dalca makan sampai menjilat jari ni..heheheh:)

September 7, 2012 at 12:19 AM comment-delete

wah.. view daripada atas tu memang cantik gila..warna biru lagi..

aku pun nak buat jgak air pancut macam tu la.hahaha.. siap ikut irama muzik lagi.hehehehehe

owh. ok2.. hehehe. aku ingatkan lain.. thanks bro utk info tu :)

September 7, 2012 at 1:06 AM comment-delete

teruja tgk tempat tu..ok, berangan kejap terbang ke sana..hihi =)

September 7, 2012 at 10:25 AM comment-delete

enak sekali jalan2nya ini
aku suka banget sama blognya..
isi blog dan postinganya bagus, menarik dan bermanfaat sakali..:)
jangan lupa untuk terus menulis menulis yaa..^_^

oia salam kenal
kalau berkenan silahkan mampir ke blog aku, aku follow yach blognya,
folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

September 7, 2012 at 11:13 PM comment-delete

besar dan memang cantik...

KY
September 8, 2012 at 8:38 PM comment-delete

cantik! :D

tapi lagi tertarik dengan gambar makanan tu sebenarnya... haha :D

September 9, 2012 at 2:25 AM comment-delete

waaa..bestnye dapat gi morocco mall, besar ye dalca mall ni. Ade beli handbag gucci utk linda tak..haha

September 10, 2012 at 1:07 AM comment-delete

Huwaa!! Serius cantik !! Duit pon cantik nak keluarkan..

Dah wajah baru ni,lama tak ke mari..sebulan dah..selamat datang pada saya..huh

September 11, 2012 at 9:22 AM comment-delete

nak pergi jugk..nak prada satu.. kasut or beg tak kesah..hehehe..

if dalca nak buat depan umah air pancut camtu.. nak jugak satu boleh..?

September 11, 2012 at 10:29 AM comment-delete

wahhhhhhhh dah sampai morroco dah dik...suka tau. ceritalah pengalaman, gambo dah menarik da tuh..:)

September 11, 2012 at 5:56 PM comment-delete

assalamualaikum..singgahan pertama kali di sini dan terujs sy utk teruskan pembacaan di sini.

September 12, 2012 at 9:35 PM comment-delete

style la mall dia

September 14, 2012 at 1:08 AM comment-delete

best siot...

terpesona aku..hehehe.....

September 16, 2012 at 5:38 AM comment-delete

Cantik-cantik gambarnyaaaa :)

September 18, 2012 at 6:46 AM comment-delete

salam kenal,
cantiknya gambar2 ni...

October 3, 2012 at 6:03 PM comment-delete

wahhhhhhh
bestnya dapat gi sana

October 7, 2012 at 2:54 AM comment-delete

Wah kuatnya berjalan. Bagus2x, semakin banyak berjalan semakin luas pemandangan.

October 7, 2012 at 3:05 AM comment-delete

wowww..korg mkan nasik ape tuh??tang mane??bgtaw port!!..nk cube jgak..hehehe

October 9, 2012 at 2:54 PM comment-delete

nasi ayam? nasi udang? dah macam rupa makanan org malaysia je. org moroko pun makan nasi ye.

October 11, 2012 at 8:52 PM comment-delete

waw bagus sekali ya, apalagi hidangannya sangat lezat sekali,,

October 23, 2012 at 8:19 PM comment-delete

beli ole2 dekat saya :-)

October 27, 2012 at 2:17 AM comment-delete

Ada tutipruti jugak erk...
Air pancut brirama..haaa kn mlm punya msti lg best dgn kaler lazer.

November 10, 2012 at 5:07 PM comment-delete

unik reka bentuk bagunan

November 12, 2012 at 9:23 AM comment-delete

kalu kt queensbay mall saye pon boleh sesat,,
tmpat 3D cinema die memg mantap nye, cantik sgt!hehehe

November 13, 2012 at 5:35 AM comment-delete

Keren, mantep bner. . ...

March 11, 2013 at 10:57 PM comment-delete

Keren tuh,,salam kenal semua.

March 22, 2013 at 1:36 AM comment-delete

Post a Comment