Sapa Bengong??


Dua org bos besar sedang lepak2 sambil minum kopi di Coffee Bean. Bos
sorang ni berkata, "Hey, awak nak tahu, saya punya driver punya laa
bodoh.

Kalau tak percaya, sekejap saya panggil dia". Dia memanggil driver dia
dan berkata,"Ah Beng... awak amik ini RM10, pergi kat showroom dan belikan
saya Porche 911 Turbo". Ah Beng jawab,"Yes sir! Orait!!" dan terus bergegas ke showroom kereta.

Bos yg satu lagi pulak berkata,"Ohh.. tu ok lagi. Saya punya driver
lagi bodoh. Leman!, meh sini kejap!!". Leman berlari ke bosnya. "Apahal tuan?".

Bosnya berkata, "Awak pegi balik rumah, check sama ada saya ada di
rumah atau tidak". Leman jawab, "Orait tuan!!", lalu bergegas balik ke rumah
bosnya. Bosnya berkata kpd bos satu lagi, "Tengok! Si Leman ni mmg
bengap nak mampos. Dah tau saya kat sini, takkan laa dia tak boleh fikir yg
saya ni ada di rumah ke tidak. Hahaha...".

Petang itu, bertemu laa dua org driver tadi. Si Ah Beng berkata,"Lu tau
ka, gua punya bos aa... maaaaanyak bodoh laa. Dia kasi sama gua sepuluh
ringgit suruh beli Porche. Dia tatak tau ka ini hari, hari Ahad. Mana kedai bukak?".

Si Leman balas balik, "Hehe.. bos aku laaagi bodoh. Ada ke dia suruh aku
check dia ada kat rumah ke tak. Dia ada henset, call je laa rumah kalau nak
tau sangat. Bengap betul".

2 comments:

boley than mengong..huhuhu

September 20, 2011 at 4:35 PM comment-delete

haha...memang 2x5 je...huhu

August 6, 2012 at 1:56 PM comment-delete

Post a Comment