Aurat : Tutup atau Bungkus ???





Korang TUTUP aurat ke BUNGKUS aurat? Beza BUNGKUS dengan TUTUP adalah amat besar.

Situasi 1:
Aisyah: Ahmad, cbe teka aku tgh BUNGKUS ape?
Ahmad: Alaaa, nasi lemak.
Aisyah: Aik? Mne ko tau?
Ahmad: Aku nmpk nasi tkluar sikit tu. Lgpun aku tau ko mmg jual nasi lemak.
Aisyah: Ok2. Cbe teka nasi lemak ni byk ke sikit?
Ahmad: Alaaa lg sng. Byk la.
Aisyah: Ha? Cmne ko tau ni?
Ahmad: Tgok bntuk & saiz laa. BUNGKUSan bsar, byk. BUNGKUSan kcik, sikit. Haha kantoi.
Aisyah: Pandainye ko ni.
Ahmad: Bkn aku yg pndai, ko yg xpndai. Haha.
Aisyah: Ceh. Malas la soal.

Situasi 2:
Aisyah: Ahmad, cbe teka aku TUTUP ape dgn tudung saji ni?
Ahmad: Hmmm. Ikan goreng?
Aisyah: Salah.
Ahmad: Telur dadar?
Aisyah: Salah lg.
Ahmad: Karipap?
Aisyah: Salah jugak.
Ahmad: Fail MQA?
Aisyah: Ish. Lg la salah.
Ahmad: Abis tu ape? Mne la aku nk tau ape yg ko TUTUP tu.
Aisyah: Nasi lemak laa. Cbe teka byk ke sikit?
Ahmad: Ceh. Mne aku nk tau. Malas la jwb.

Maka pilihlah TUTUP.... :-)

19 comments:

tutuplah aurat anda ...

November 18, 2011 at 5:33 PM comment-delete

Pada mulanya , saya kurang faham . Tapi, bila baca berulang kali , saya faham juga . Saya minta untuk share ye .

November 18, 2011 at 6:42 PM comment-delete

mohon share ye..syukran..

November 18, 2011 at 7:25 PM comment-delete

Entry yang Bagus!!!sy suka...

November 18, 2011 at 7:35 PM comment-delete

entry ni mmg bgus,..semesti nye info yg bernas..suke2..:)

November 18, 2011 at 8:22 PM comment-delete

trend zaman sekarang ni tak menepati syarat menutup aurat yang sbenar. pakai tudung tapi baju ketat. pakai tudung tapi lengan pendek. haihh

November 19, 2011 at 12:11 AM comment-delete

ye silakan semuanya..moga memberi manfaat untuk semua wanita...

November 19, 2011 at 2:47 AM comment-delete

yup. sekarang orang 'bungkus' aurat bukan 'tutup'. entry munasabah diri saya dan yang lain :]

November 19, 2011 at 2:49 AM comment-delete

inchAllah..

November 19, 2011 at 3:38 AM comment-delete

fesyen apa la nie....macam-macam...

November 19, 2011 at 4:07 AM comment-delete

dunia sekarang..;)

November 19, 2011 at 4:19 AM comment-delete

untuk peringatan bersama...tq..:-)

November 19, 2011 at 6:07 AM comment-delete

:)

November 19, 2011 at 7:18 AM comment-delete

Kena tutup imaginasi...

November 19, 2011 at 1:30 PM comment-delete

sangat2 benci tgk pic itu, grrrrr

November 20, 2011 at 3:24 AM comment-delete

:)

November 20, 2011 at 4:04 AM comment-delete

mohon share di blog saya :)

November 28, 2011 at 4:31 AM comment-delete

dipersilakan.. :)

November 28, 2011 at 6:21 AM comment-delete

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

**** AKI MELAYANI SEPERTI: ***

1.PESUGIHAN PUTIH
2.UANG KEMBALI
3.TERANSFER JANIN
4.ANGKA TOGEL GHOIB.DLL..

January 9, 2017 at 9:06 PM comment-delete

Post a Comment