Edisi Lawak Dalca (13)






Perbualan Pengawas A dan Pengawas B ketika perhimpunan :



Pengawas A: Wei aku rasa awek yg dok barisan depan tu cun lah!!

Pengawas B: Yang pakai cermin mata tu ker??

Pengawas A : Ha ya lah amboi laju aih mata hang (loghat utara)

Pengawas B : Of corse lah !! Awat hg nk dia jadi bini hg ker??

Pengawas A : Siapa tak nak cun tu..

Pengawas B : Sebelum hang nk p try ngorat dia aku bg 1 tips dlu untuk memastikan ketulinan
keayuan wajah dia...

Pengawas A: Ok ape dia??

Pengawas B : Hang cuba bayangkan wajah dia ketika meneran buang air besar agak-agak hg sama x apa yg hang nampak skung??

Pengawas A : ZzZzZzZzZ....Hilang niat aku!!







Pada masa dahulu, ada sebuah kampung di mana semua rakyatnya amat rajin belaka tidak ada yang malas. Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencari seorang yang malas. Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku, katanya, “Patik adalah yang paling malas.”

Raja pun bertanya, “Apa tahap malas tuan hamba?”

Lalu jawab lelaki tersebut, “Kalau patik hendak makan, ada orang yang suapkan patik.”

Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi lalu berkata, “Patik lebih malas lagi daripada dia tuanku.”

Tuanku pun bertanya kepadanya, “Sampai mana pulak tahap malas tuan hamba?”

Maka jawabnya, “Kalau patik makanpun, sampai ada orang tolong kunyahkan.”

Maka raja pun terdiam seketika.

Tanpa disangka-sangka datang seorang budak lelaki kepadanya sambil berkata, “Patik adalah yang paling malas tuanku.”

Raja pun bertanya, “Bagaimana pula tahap kemalasan kamu si budak?” Budak itu pun menjawab, “Nak cite pun malas.









Seorang nenek yang menyeberang jalan hampir-hampir dilanggar motor lalu penungang m0tor menengking marah. . .

Penungang :"Nenek !!! Menyeberang jalan bukan nak tengok kiri kanan dulu!!"

Nenek : "Kau tu yg bodoh!! nak langgar aku pun tak kena..!! Buta ke... .?!!!

12 comments:

haha...nenek tu lawak la, gangster plak..

*dalca tukar wajah lagi, tapi tetap cun..:)

January 17, 2012 at 2:04 PM comment-delete

haha..tension exam!!

January 17, 2012 at 2:12 PM comment-delete

rilek dalca....jgn tension2....

ada ker muka meneran buang air besar yg masih cun melecun???hahaha...

to nenek - lu langsi lu mati nek...haha...

January 17, 2012 at 2:28 PM comment-delete

haha..dh ok dh..entah aku pon xtau n xcpernh jmpa g..hihi

January 17, 2012 at 2:38 PM comment-delete

hahahhaha.. yang last tu kelakar.. abo je la dgn nenek nie

January 17, 2012 at 6:14 PM comment-delete

ahaha..nenek style larh..

btw..dah tkar wjah lar..cun..cun..hehe..

January 17, 2012 at 7:06 PM comment-delete

hahah mengong gak nenek tu ye...

January 18, 2012 at 4:29 AM comment-delete

tgk je nenek oi.haha

January 18, 2012 at 5:02 AM comment-delete

Hahahhaahha.....hihihihh...lawaklah juga...^_^

January 18, 2012 at 5:11 AM comment-delete

hahaha..ley apply lawak first tu kt org len.hehe

nenek tu mmg dasyat~ ^^

January 18, 2012 at 1:09 PM comment-delete

haha mane laah boleh dapat idea buat cerita lawak ni, ory kah ??

January 19, 2012 at 9:14 AM comment-delete

Kah kahh... kelakar-kelakar

May 26, 2012 at 10:09 PM comment-delete

Post a Comment