Pemenang Segmen Bloglist June



Assalamualaikum semua...haha,alhamdulillah x sangka segmen ni mendapat sambutan jugak dari korang..thanks yer kerna sudi join blog dalca yang x seberapa ni..hehe,btw aku suka korang punya jawapan..membuatkan aku tersenyum dan ketawa...haha..kepada yang menang aku ucapkan tahniah...kepada yang tidak menang cuba lagi bulan hadapan yer..ok kita mulakan dengan soalan dan jawapan dlu...


1)Soalan Umum : Filem Melayu apakah mendapat kutipan paling banyak pada tahun 2012 hingga kini?

haha..mcm-mcm jawapan aku terima....korang x minat ker filem melayu??sbb ramai yang x tahu ni...hahaha,ni jawapan yang aku terima..

  • Ombak Rindu (tahun 2011 lah,adoi)(10.90juta)
  •  Adnan Sempit 2 (tahun 2012)(6.82juta)
  • KL Gangster (ni pon tahun 2011)(11.74juta)
  • Ngonkrong (kutipan dalam pawagam pon  belum habis lagi haha)
  • Nur Kasih The Movie (ni pon tahun 2011)(4.93juta)
  • Khurafat  (ni pon tahun 2011)(8.08juta)
  • Aku Ada?Kau Ada?(Sedang Tayang)(0.60juta)

So jawapannya ialah : ADNAN SEMPIT  2


2)Soalan Logik : Edisi Dalca manakah yang paling diminati?

 Hehe..ni yang best..sebenarnya aku dah bagi link EDISI yang mana paling diminati..bukan ENTRY..tapi ada juga yg bg ENTRY aku...maybe salah paham kot..hihi..sebenarnya jawapan ni aku berpandukan pada survey nuffnang..dan EDISI yang paling mendapat udian tertinggi adalah:

  • EDISI LAWAK DALCA  56%
  • EDISI ARTIKEL DALCA 28%
  • EDISI TOP 10 15%

So jawapannya ialah : EDISI LAWAK DALCA



3)Soalan Ilmiah : Siapakah wanita yang tidak mempunyai haid dan nifas?

Serius aku suka soalan ini...haha,jom kita tengok korang bagi jawapan aper..Sebenarnya aku tahu korang akan jawab menopause tapi saja nak bagi keliru supaya mudah aku buat selection..hehe

  • Menopause (ramai gila jawab yang ini)
  • Bayi perempuan
  • Kanak-Kanak Perempauan Sebelum Baligh
  • Mayat Wanita Pon Ada..haha
  • Wanita Hamil
  • Fatimah Az-Zahra
  • Wanita lorong Haji Taib(aku terguling-guling baca haha)
  • Pondan
So jawapannya adalah Fatimah Az-Zahra yakni puteri Nabi Muhammad SAW..Isteri kepada Saidina Ali..Ada riwayat yang menyatakan Fatimah Az-Zahra tidak pernah mempunyai haid dan nifas sepanjang hidupnya...ALLAH MAHA KUASA...Subhanallah...




Dan Pemenangnya ialah :

  1. http://nadiamustafar.blogspot.com/2012/05/segmen-dalca-bloglist-june.html 100% HP
  2. http://langkahlinda.blogspot.com/2012/05/segmen-dalca-bloglist-june.html 70% HP
  3. http://syamirazainan.blogspot.com/2012/05/segmen-dalca-bloglist-june.html 60% HP
  4. http://ciffahmimalomuchacha.blogspot.com/2012/05/segmen-dalca-bloglist-june.html 60% HP
  5. http://mamalynnthestoryteller.blogspot.com/2012/05/segmen-dalca-bloglist-june.html 60% HP
  6. http://cikharty88.blogspot.com/2012/05/segmen-dalca-bloglist-june.html 50% HP
  7. http://ayinzpunyablog.blogspot.com/2012/05/segmen-dalca-bloglist-june.html 50% HP
  8. http://musyuxmusyux95.blogspot.com/2012/05/segmen-dalca-bloglist-june.html 45% HP
  9. http://akmaluv90.blogspot.com/2012/05/segmen-dalca-bloglist-june.html 45% HP
  10. http://rosenadh.blogspot.com/2012/05/segmen-dalca-bloglist-june.html 45% HP
     



Dan ucapan terima kasih kepada anda semua yang menyertai..sebagai penghargaan aku akan follow blog korang semua...jumpa lagi di segmen akan datang!!

Bagi sesiapa yang tidak suka entrynya diping di fan page dalca..tolong infomkan di ruangkan komen agar dapat menjaga privacy blog anda...setiap entry anda akan dipostkan di fanpage kami sehari sekali..sekian...




 Sory banyak-banyak sebab lamabat post..hehe,maklumlah baru first time bersegmen kan...pemilihan jawapan aku lebih suka ringkas dan padat..hehe..ingat tau skema jawapan ni lain kali...



p/s:pening kepala pilih pemenang..semua hebat-hebat!!


28 comments:

Tk smpt join :-(

May 31, 2012 at 10:20 AM comment-delete

Tahniah semua yep.. Semoga terus cemerlang dilean mase :)

May 31, 2012 at 10:23 AM comment-delete

tahniah semua!!! st support dari sini.. ekekeke

May 31, 2012 at 10:24 AM comment-delete

ok, da typo disitu..

May 31, 2012 at 10:25 AM comment-delete

Hihi...linda pon menang ke , mekasih dalca...:-)

May 31, 2012 at 10:25 AM comment-delete

alhamdulilah , number 7 . kihkihkih :D
btw thanks eh shah :D

May 31, 2012 at 10:42 AM comment-delete

alhamdulillah..ada juga:) trima kasih ye:)

May 31, 2012 at 10:48 AM comment-delete

tahniah pada pemenang...=)..

May 31, 2012 at 10:51 AM comment-delete

tahniah kepada semua pemenang....aku pun gelak guling2 baca lorong haji taib tu...hahaha..

May 31, 2012 at 11:21 AM comment-delete

even soalan no 3 tu tersalah jawab tp rasa happy jugak dapat menang + last minute join pun. thanks dalca, suka sangat...... yeah

May 31, 2012 at 4:03 PM comment-delete

tahniah kpd pemenang ^^

May 31, 2012 at 4:19 PM comment-delete

http://mamalynnthestoryteller.blogspot.com/2012/05/pemenang-segmen-bloglist-june-by-dalca.html

May 31, 2012 at 4:19 PM comment-delete

hahaha..baru tw juga sai fatimah az-zahra tu ;p

May 31, 2012 at 5:09 PM comment-delete

semua slh jwpn..sadis t0l..tak ekot skema plak tu..hehe..^^

btw, tahniah t0k semua y menang tu ye..

*n buat la segmen best2 lagi..ty sy join lg..kalau xde aral melintang.. ^^

May 31, 2012 at 8:08 PM comment-delete

ooo tu jawapan yg sebenarnya ek? ok lah. xpe boleh tambah ilmu! hehe

May 31, 2012 at 9:36 PM comment-delete

wah..nampak meriah gitu..lepas ni boleyla buat segmen yg lagi gempaq~ ;)

p/s: kalo dtg penang kenela bwk sy jenjalan ye..hehe~ =p

May 31, 2012 at 10:01 PM comment-delete

wah , tahniah kepade pemenang ..
baru sy tahu wanita yg xdk haid dan nifas tu ..
thanx :)

May 31, 2012 at 10:42 PM comment-delete

tahniah pemenang ! hehe . bestt la join segmen nie :) boleh tmbah ilmu pengetahuan . ^ ^
btw ,yg mayat wanita tu saya larh yg jwb >.< maluuuuuuuuu . HAHA

May 31, 2012 at 11:10 PM comment-delete

keciknya tulisan 'comment' . lama carik , baru jumpa . heee . anyway , nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kat Tuan Dalca sebab saya dah terpilih jadi pemenang . dapat ilmu pun ye jugak ^_^

May 31, 2012 at 11:11 PM comment-delete

tahniah kepada pemenang2!!! minta hadiah daripada tuan tanah ye.hahaha.mandai2 je haku ni.tak pasal2 kena seligi dengan kuah dalca.hahaha

May 31, 2012 at 11:29 PM comment-delete

terima kasih dalca.. :)

June 1, 2012 at 1:18 AM comment-delete

dalca...................p study nuuuu..nk exam kan2

hvv
June 1, 2012 at 3:03 AM comment-delete

tahniah2 pada pemenang ^_^

June 1, 2012 at 5:11 AM comment-delete

tahniah kepada semua pemenang.....
dan tentinya pada linda sebab berjaya.....

June 1, 2012 at 5:46 AM comment-delete

hehe..byk error saya nie..kena cari ilmu lagi..=)

June 1, 2012 at 9:00 AM comment-delete

Oooo ( melopong )
Haha.Adoi memang tak terpikir.Ni jawapan2 nya.
Takpe. Sila buat segmen lagi ya.Kalau tak sibuk akan join.Haha !

Tahniah kepada sume2 ok !

June 2, 2012 at 1:54 AM comment-delete

haha..tahniah kpd yang menang. terima kasih kpd Dalca sbb fllow blog saya:)

June 2, 2012 at 5:25 AM comment-delete

semua jawapan pun betul.. yayyy.. mekasih :D

June 2, 2012 at 9:47 PM comment-delete

Post a Comment