Mekah Masa Hadapan

Ini adalah gambaran beberapa buah projek mega seluruh Saudi yang menelan belanja hampir SR100 Trillion. Antaranya adalah Projek Pembinaan Hotel Mewah Abraj al-Bait berhampiran Masjidil Haram, projek penempatan mewah serba esklusif di Jabal Khandama & Jabal Omar, projek Makkah Metro Line, iaitu sistem aliran keretapi laju yang pertama seumpamannya, projek Jama’an Al Kenani iaitu penempatan moden untuk jemaah di Mina seluas 20 juta meter persegi untuk menampung 10 juta jemaah menelan belanja SR40 trillion, Projek ‘Makkah Expansion & Shades’ iaitu pembesaran ruang Masjidil Haram dan membina payung gergasi di atasnya dan sebuah pembinaan sebuah menara paling tinggi di dunia di mana ketinggiannya menyamai 4 kali ganda KLCC.


20110818-034035.jpg




20110818-034255.jpg


20110818-034838.jpg



20110818-035005.jpg



20110818-035459.jpg



20110818-035713.jpg



20110818-040242.jpg



20110818-040423.jpg



20110818-054412.jpg



20110818-054529.jpg



20110818-054728.jpg



20110818-054848.jpg



20110818-055412.jpg



20110818-055536.jpg



20110818-055648.jpg



20110818-055826.jpg



20110818-055934.jpg



20110818-060034.jpg







20110819-111839.jpg



20110819-111947.jpg



20110819-112112.jpg



20110819-112240.jpg



20110819-113135.jpg



20110819-113316.jpg


20110819-113452.jpg



20110819-113608.jpg



20110819-113740.jpg



20110819-113851.jpg

14 comments:

Ckckck..
Megah banget >.<
Pengen ke Mekah, Mas..

August 6, 2012 at 4:36 AM comment-delete

ermm..cantik tapi..

August 6, 2012 at 5:53 AM comment-delete

Hmm camne nak cakap ye

August 6, 2012 at 6:23 AM comment-delete

teringin p mekah..belom ade kesempatan..

August 6, 2012 at 7:28 AM comment-delete

aiyo... mcm melebih pun ada.. moga menjamin lebih keselesaan nanti kot..

August 6, 2012 at 7:57 AM comment-delete

dasyatnya kalo jadi betol macam ni

August 6, 2012 at 8:44 AM comment-delete

SIAPA YG BERMINAT *HANYA PERLU DAFTAR SAHAJA *TIDAK PERLU MODAL(tak percaya silalah tnya) Sertai prelauchX hanya daftar dan anda akan mendapat wang penyata seminggu sy sertai prelaunchX. tiada risiko sambil2 lpk dpt wang ok jgk kn? meh join sy utk dpt kn USD100 percuma tdk perlu mengeluarkan wang dr poket anda hanya daftar email shj, anda dpt USD100 + bonus referal+ bonus register. totally no risk sb hanya email sahaja di perlukan tidak perlu takut utk mencuba kerna anda xrugi apa2.. tapi rugi kerna xmencuba.. UNTUK DAFTAR DAN KETERANGAN LANJUT KLIK DI http://prelaunchx.com/x/prosak92 JIKA BENAR2 BERMINAT DAN INGIN MENDAFTAR SILA BERTANYA UNTUK MENGETAHU PERKARA SELANJUTNYER... sebelum 27/8 ek dftr sbb free n dpt 100 USD tpi lps 27/8/12 kne byr 100 untuk dftr n bnda nie pun xmtk no akaun bank jadi ia selamat.. sekian

August 6, 2012 at 8:49 AM comment-delete

betul ke shahril..? hebat pula binaannya..

August 6, 2012 at 10:17 AM comment-delete

menarik sekali, insyaAllah satu hari kita semua akan kesini

August 7, 2012 at 8:26 PM comment-delete

hehehe afwan,, sekali sekali nak tolong bg credit kuahdalca dapat banyak follow hihi

November 20, 2012 at 3:27 PM comment-delete

knp perlu buat menara tertinggi di dunia..?tggi sgt tu klo 4x gnda..can i know?hee..:)

btw,t'ign jugk nk pergi tp blom taw bile..insyaallah..suatu ari nanti..kan..xD

November 20, 2012 at 3:48 PM comment-delete

MasyaAllah...semakin hari semakin besar...bila pula peluang kita nak ke sana..semoga Allah memberi kita peluang inu..aamiin

KY
November 20, 2012 at 9:13 PM comment-delete

dulu lecterer penah tnjuk dlm kelas,,

em xtwu nk ckp,seram bila tgk bangunan tu lebih tggi dripada tmpat ibadat kt sane

moge Islam sentiasa dilindungi, amin

November 20, 2012 at 9:21 PM comment-delete

wah. melihat gambar2 di atas/

November 21, 2012 at 1:45 AM comment-delete

Post a Comment