Edisi Lawak Dalca (16)


Mayat

Cikgu: Hasan,sambungkan 2 ayat ini menjadi satu. 'Ali menaiki basikal ke sekolah. Ali ternampak mayat.'
Hasan: Ali ternampak mayat menaiki basikal ke sekolah.
Cikgu: Lol !!







Tiru

Cikgu: Encik,anak awak didapati meniru Ali dalam exam.
Bapa: Apa bukti awak?
Cikgu: Encik tengok soalan nombor 4 nie. Siapakah menemui Pulau Pinang? Seman tulis "Saya tak tahu"dan anak encik tulis "Kalau engkau tak tahu, aku lagi la tak tahu".







Girl: Awk merokok?
Boy: Tak...
Girl: Minum?
Boy: Tak...
Girl: Ada kereta?
Boy: Cuma ada BMW,WOLKSWAGEN,SUBARU,HONDA DENGAN FERRARI...
Girl: [Wah anak orang kaya rupanya] Rumah kat ne?
Boy: Bukit Antarabangsa...
Girl: Wah mesti mahal...
Boy: Tak la...cuma RM 950.000 je...
Girl: Dah pernah pegi haji?
Boy: Umrah baru 3 kali...haji 2 kali..
Girl: Wah...[Calon suami mithali]...kerja apa?
Boy: Pengarah syarikat..
Girl: [Confirm jadi boyfriend aku] HOBI?
Boy: Tipu orang... :P


13 comments:

haha..mati2 kene tipu girl tu~

March 14, 2012 at 4:07 PM comment-delete

sweet kan.... hik hik

March 14, 2012 at 4:22 PM comment-delete

haha..sengal jer hobi tipu orang..

*dalca, nombor yg kat tepi kesayangku tu adelah top commentor, u r 1st top commentor..hehe:)

March 14, 2012 at 5:19 PM comment-delete

hehehee (^______^)

March 14, 2012 at 5:58 PM comment-delete

Tiap2 hari mesti nak buka blog ni!! Syok betul.. Mood yg suram jadi happy!! Nak baca cita lawak2 & tgk gmbar tmpt2 cantik lg!!!

March 14, 2012 at 6:46 PM comment-delete

perempuan mmg mudah kna tipu dgn lelaki pnipu....heheheehe.....

March 14, 2012 at 7:55 PM comment-delete

ape cikgu2 ni? *tersedak* hehe.. adei,kesian pompuan tu kene tipu..diskriminasi terhadap wanita ni... XD

March 14, 2012 at 8:31 PM comment-delete

hahahahaha..hobi menipu tu yang superb tuh..hakhakhak

March 15, 2012 at 12:20 AM comment-delete

mana cari ni..sngt kelakar bagi misz domu..
misz domu jarang rasa kelakar tau..hehehehe

dalca, sorry lately sbuk..xsempt snggah sini..

March 15, 2012 at 3:39 AM comment-delete

hahaha..las skali tu best..hobi tipu orang! haha

March 15, 2012 at 5:38 AM comment-delete

waduh2... kok boleh jadi begitu..

March 15, 2012 at 7:05 AM comment-delete

kelako betul lawak mayat tu.. mayat naik basikal huhu

May 26, 2012 at 9:21 PM comment-delete

bijak budak ue buat ayat..^^

nasib baik girl tu tanye si boy tu apa hobi dy..kalau x..ish3..xtw la kan..:)

May 28, 2012 at 2:03 AM comment-delete

Post a Comment