Top 10 Permainan Zaman Kanak-Kanak


 Korang mesti rindu permainan ni semua kan??haha..


 1.Tuju Selipar
(X larat kawan aku kena tuju kepala..hehe)




 2.Brick Game
(Biasa lah zaman dulu dah dapat yang ni pon x keluar rumah)




 3.Acilut Menyorok
(Aduh kenangan oh kenangan)




 4.Teng-teng
(Ni pompuan yg selalu ajak,aku tumpang main ja..hehe)




 5.Main Huruf
(Selalu aku fight ngan kak aku time kecik..memang kalah lah)




 6.Main Dot
(Aku pon dah lupa nama specific dia tapi yang aku tau aku selalu main time math..hehe)




 7.Kad Tepuk
(HAHA..Aku ingat lagi beribu-ribu kad aku ada dlu..last-last kena bakar mcm tu jer)




 8.Tudung Tin
 (Ni favourite aku!!Sampai kena rampas ngan cikgu banyak kali)



 9.Battle Pemadam
(Ni pon sama 1 plastik penuh ngan pemadam..time rehat beli pemadam 20sen semata-mata nak battle jer..haha)



 10.Tuju Guli
 Yg ni jer kurang sikit,sbb xleh men kat sekolah..haha,tapi dok men kat kampung adalah dalam dua tupperware kuih raya koleksi guli..hihi)





p/s : haha..lawak toi pikir-pikir balik kenangan kanan-kanak dlu..korang biasa main x?ke budak bandar??hehe


Cepat sesiapa masih belum join segmen Bloglist Dalca  !!



25 comments:

Tetibe teringat kisah2 time kecik dlu kan.. Skrang dah besar panjang.. Sob2 :'(

May 29, 2012 at 1:49 PM comment-delete

wah!!!dalca ni mengingatkan zaman kanak2 dulu la...auuuwwww

hvv
May 29, 2012 at 2:11 PM comment-delete

semua pernah main kcuali teng teng...:(

May 29, 2012 at 4:32 PM comment-delete

aduyai.. kenangan betullah ...suka2

May 29, 2012 at 6:04 PM comment-delete

sy main semua!!! tp yg brick game tu kwn2 sy sibuk main dekat fb.. game tetris.. keh2..

May 29, 2012 at 6:36 PM comment-delete

hampir kesemuanya pernah main.. haha.. kecuali kad tepuk tu.. kenangan tu..

May 29, 2012 at 8:07 PM comment-delete

semua penah main kecuali guli..hahaha..beza budak zaman dulu ngan sekarang kan..

May 29, 2012 at 8:15 PM comment-delete

hahaha...kiteowng pgl 'tutup tin' wjib main tyme kat skola agama dlu..hihi~

batu seremban xdk ke? ;p

May 29, 2012 at 8:54 PM comment-delete

Arghhh! Rindu betul semua permainan ni :)

May 29, 2012 at 9:39 PM comment-delete

e'in paling suke main no.4.. hahahaha

May 29, 2012 at 10:04 PM comment-delete

wakakah..semua yang ada kat atas tu daku main masa kecik2 dulu....best tuuuuuuu!!:)

May 29, 2012 at 10:06 PM comment-delete

sama lah macam adda siempre.. kesemua permainan kat atas tu aku pernah main..rindunya zaman kanak2 dulu...kalau lah boleh diulang kembali masa ni..

May 29, 2012 at 10:58 PM comment-delete

semua tu linda main kecuali tuju guli, xminat. Paling lawak bile ingt main brick game tu sebab selalu gaduh ngan angah sbb berebut. Rindu plak nak main semua permainan di atas.

May 30, 2012 at 12:06 AM comment-delete

haha..semua pernah main..haha ..kelakar rasanya bila ingat balik semua tu...

May 30, 2012 at 1:07 AM comment-delete

hahahaha....rindu nye ngan zaman bebudak... mmg best ^_^

May 30, 2012 at 2:08 AM comment-delete

saya penah main semuanya..tapi yg dot.dot. tu kalau kat tempat saya..kami main SOS...

May 30, 2012 at 4:08 AM comment-delete

tenet lembap..certain gmbr tak kuar..

dalca maaf..tak join lagi..cuba join segmen yer..jangan mrh..nanti kena jual..hehehe

May 30, 2012 at 4:27 AM comment-delete

comel..haha...
<---- juara battle pemadam suatu ketika dahulu..dak laki pun kalah..haha..

May 30, 2012 at 7:37 AM comment-delete

alooo...bestnya zaman kanak2..semua permainan main.. =) rasa nak pg zaman kecik2..xmau besar2..

May 30, 2012 at 7:46 AM comment-delete

sume pmainan 2 time zaman kita2, budak2 zaman skrg duk main FB je manjang...

May 30, 2012 at 10:38 AM comment-delete

semua ni aku merasa main...dan aku jugak la jaguh kampung utk semua permainan ni....hahaha...

galah panjang xde ker???

May 30, 2012 at 11:53 AM comment-delete

rindu zaman kanak2...mmg nie jela permainan bdk2 dulu, xcam skrg kanak2 dh moden..!!

May 31, 2012 at 7:04 AM comment-delete

mmg rindu ssgt lah,,tp syg bbudak skrg lsung xtau pmainan ni semua,tmasuk lah ank2 sy..hhuhuhuhu

June 1, 2012 at 12:43 AM comment-delete

Heya i am for the first time here. I came across this board and I
to find It truly useful & it helped me out a lot.
I'm hoping to give something again and aid others such as you aided me.

My blog: location voiture casablanca

Anonymous
June 16, 2013 at 2:44 PM comment-delete

Saya masih main^^ Umur saya 13

May 14, 2014 at 5:44 AM comment-delete

Post a Comment