Pemenang Segmen Bloglist July




Hai selamat pagi...btw tahniah buat SPAIN...aku dh agak Spain pasti juara..hebat mcm mna pon pihak lawan,diorang mesti ada strategi untuk menang...hehe...ok jomm kita tengok jawapan segmen kali ini...


1.Soalan Umum : Siapakah Presiden Baru Mesir ? Dan calon dari Parti Mana?
 Jawapan : Dr.Muhamad Mursi dri calon Parti Kebebasan dan Keadilan (FJP)


 2.Soalan Logik : Antara Spain dan Italy negara manakah yg anda rasa bakal juara EURO 2012??Dengan kemengan berapa gol??
 Jawapan : Siapa tengok euro semalam mesti tau.. Spain menang dgn kemenangan 4-0 (gila terok kena)


 3.Soalan Ilmiah : Siapakah orang pertama yg menyebut kalimah اما بعد (Amma Ba'd) 
Jawapan : Sebenarnya ada khilaf..ada pendapat mengatakan NABI DAUD AS org pertama yg menyebut kalimah amma ba'd dan ada juga mengatakan QUSSU BIN SA'IDAH..



DAN PEMENANG UNTUK SEGMEN KALI INI IALAH :






WELCOME TO MY BLOG 



"SAMBIL BERSEGMEN,SAMBIL MENAMBAH ILMU"
 
 
P/S : Yang kurang bernasib baik jgn risau anda cuma kalah tipis jer..hehe cub lgi bulan hadapan...

19 comments:

tahniah spain (sprti yg dijangka) n tahniah juga pada pemenang2 segmen tu!

July 1, 2012 at 6:53 PM comment-delete

Hahaha. Pagi2 sggup update

July 1, 2012 at 7:08 PM comment-delete

tahniah pada yang menanag..
dalca nak ajak join segmen LA
http://lindaannur2008.blogspot.com/2012/07/segmen-la-kenapa-saya-suka-blogwalking.html

July 1, 2012 at 7:13 PM comment-delete

tahniah utk semua pemenang...dan tahniah gak utk spain!

July 1, 2012 at 7:31 PM comment-delete

Tahniah artinya apa, Dalc??
.
Wah, baru tahu klo penyebutan Amma Ba'ad itu pertama kali Nabi Daud.
Mkasih infonya, Dalca :D

July 1, 2012 at 7:56 PM comment-delete

spain menang...tahniah..... double dari tekaan remy 2 : 0.....

tahniah kepada semua pemenang diatas.....

July 1, 2012 at 8:10 PM comment-delete

:) tahniah kpd pasukan spain... dpt gol 4...cheers...

July 1, 2012 at 8:50 PM comment-delete

spain musti laa mng! hihi

July 1, 2012 at 10:04 PM comment-delete

;) terima kasih kuah dalca
tahniah utk spain jugak . , mmg ta sngka italy kalah teruk malam tadi :D

July 1, 2012 at 10:06 PM comment-delete

huhu..mekaseh..

raihan letak blog dalca kat bloglist raihan juga ya..^^

July 1, 2012 at 10:10 PM comment-delete

jarang2 ar berblog sekarang ni.. ruginye terlepas segmen nih huhu

July 1, 2012 at 11:21 PM comment-delete

betul tu. spain memiliki ramuan sempurna.. perasan tak semalam, dorang ada tukar gear sikit masa first half? punya laju dorang main. taktik tikitaka tu teta ada, tapi diupgrade menjadi lebih laju.. dasyat gila dorang main.. aku rasa spain ni pasukan yang luar biasa..

eh, macam tak ada kene mengena je komen pasal spain kat sini.hehehe

July 2, 2012 at 1:05 AM comment-delete

tahniah buat yang menang..^_^

July 2, 2012 at 1:55 AM comment-delete

misz domu bz la bro..sorry if lama xjenguk..final abes 15 july..t misz domu datang yer..

July 2, 2012 at 3:19 AM comment-delete

terima kasih ye dalca sbb bagi kita peluang menang ;)
sedih sepanjang hari ni sebab Azzuri kalah kena belasah teruk, xpelah cuba lg next time okey

July 2, 2012 at 5:36 AM comment-delete

شهريل القنيطري ohhh jadi imam erk???hahhahaha...ok beres lpas masjid usha ok... sembahnyang ngan khusyuk tau ;p
47 minutes ago · Like

P/s: serangan balas...haha..bye

July 2, 2012 at 5:55 AM comment-delete

@erma nazillah:huh!!! komen yg x disangka...hahaha

July 2, 2012 at 6:04 AM comment-delete

tahniah kpd pemenang :D

July 2, 2012 at 6:38 AM comment-delete

tahniah utk pemenang.. :)

July 2, 2012 at 8:07 AM comment-delete

Post a Comment