10 Software Wajib Ada!!


Lama aku x post tentang software..kali ni aku nak bg sotware yg patut ada pada setiap komputer yg baru lahir or baru pas format or yg dah tua krepot pon blh pakai software ni..Setelah lama aku mengkaji,aku rasa software-sotware ni lar yg paling terbek n ada kesan positif..jom terjah!!BTW entry ni jgk khas untuk rakan blogger aku yg baru format lap dia..blh lar skali lawat blog dia.Stanza Alisya

1.CCleaner

Ni bagoz untuk membuang segala file yg x berguna,melajukan window n yg paling penting mampu membersihkan segala cookies,history,cache n bnyak lagi di setiap browser internet..



Download:CCleaner


2.Defraggler

Memampatkan kuantiti hard disk anda..




Downlaod:Defraggler


3.Winrar

Khas untuk mengextract file..dan mengurangkan penggunaan kuantiti hard disk..



Download:Winrar


4.MpcStar

Khas untuk tngk video..bg aku ni ok lg dari Gomplayer tapi VLC ja blh terima semua format..Gom n MpcStar ada beberapa format yg tak boleh terima..BTW its awesome!!



Download:MpcStar


5.Avast

Bagi sesiapa yg belum ada antivirus..aku sarankan memadai guna Avast!!..avast memang terbaik!!walopon free aku ttp puas ati!!Aku sertakan sekali Key Antivirus Avast..jgn lupa untuk register!!




- C6292409R9943A0912-EVJMX2E8
- S2532252R9960A0912-08SP950W
- W5609766R9955A0912-4Z11XUER


Downlaod:Avast


6.Micro Office 2010

Ni untuk bidang penulisan..jgn risau aku sediakn sekali dengan activator..korang blh ikut cara menginstall dgn selamat..pastikan btol!!ok...



  1. Part 1
  2. Part 2
  3. Part 3
  4. Part 4
  5. Part 5
  6. Part 6
  7. Part 7

7.Soluto

Korang boleh rujuk pada post aku yg lalu..




Download:Soluto


8.Internet Download Manager

Khas untuk korang mendownload apa saja yg korang suka..hehe



Download:IDM


9.Adobe Reader X

Khas untuk PDF!!..mudah untuk digunakn berbanding dgn software yg lain..



Download:Adobe Reader X


10.Revo Uninstaller

Software mantap unutuk membuang 100% software yg kita tidak kehendaki..termasuk dalam registry booster...lebih baik berbanding uninstaller program dalam control panel..





Downlaod:Revo Uninstaller


Setakat ini dlu..bnyak lagi serpihan yg penting belum aku listkan..tapi dah ada 10 perkara ini sudah memadai menjadi sebuah komputer..hehe,selamat mencuba!!



p/s : Sebarang pertanyaan blh ditanya diruang komen

6 comments:

nice sharing,tambah2 untuk org buta iT mcm sy .huuu ;)

October 26, 2011 at 3:22 PM comment-delete

hehe..x pe..belajar...

October 26, 2011 at 3:31 PM comment-delete

most of them dh ade dh.. thanks bgi link tuk dl!

October 26, 2011 at 8:13 PM comment-delete

Shah thanks a lots for da entryy hee , loikeeee .
Eh ada y dahh ada ada y taktahu ponn ada yang oooo inikah fungsi dia ada yang eh eh berkesan lah . Btw , ur da best lah thnaks for sharing nah . Thanks a lots //

October 26, 2011 at 10:32 PM comment-delete

mpc dah ada... IDM mmg bnda wajib,, ms2010.. semestinya,, nice3...

November 16, 2011 at 7:59 AM comment-delete

ade tak software corel paintshop x4 full version?

July 5, 2012 at 4:44 PM comment-delete

Post a Comment