10 Software Wajib Ada!!


Lama aku x post tentang software..kali ni aku nak bg sotware yg patut ada pada setiap komputer yg baru lahir or baru pas format or yg dah tua krepot pon blh pakai software ni..Setelah lama aku mengkaji,aku rasa software-sotware ni lar yg paling terbek n ada kesan positif..jom terjah!!BTW entry ni jgk khas untuk rakan blogger aku yg baru format lap dia..blh lar skali lawat blog dia.Stanza Alisya

1.CCleaner

Ni bagoz untuk membuang segala file yg x berguna,melajukan window n yg paling penting mampu membersihkan segala cookies,history,cache n bnyak lagi di setiap browser internet..



Download:CCleaner


2.Defraggler

Memampatkan kuantiti hard disk anda..




Downlaod:Defraggler


3.Winrar

Khas untuk mengextract file..dan mengurangkan penggunaan kuantiti hard disk..



Download:Winrar


4.MpcStar

Khas untuk tngk video..bg aku ni ok lg dari Gomplayer tapi VLC ja blh terima semua format..Gom n MpcStar ada beberapa format yg tak boleh terima..BTW its awesome!!



Download:MpcStar


5.Avast

Bagi sesiapa yg belum ada antivirus..aku sarankan memadai guna Avast!!..avast memang terbaik!!walopon free aku ttp puas ati!!Aku sertakan sekali Key Antivirus Avast..jgn lupa untuk register!!




- C6292409R9943A0912-EVJMX2E8
- S2532252R9960A0912-08SP950W
- W5609766R9955A0912-4Z11XUER


Downlaod:Avast


6.Micro Office 2010

Ni untuk bidang penulisan..jgn risau aku sediakn sekali dengan activator..korang blh ikut cara menginstall dgn selamat..pastikan btol!!ok...



  1. Part 1
  2. Part 2
  3. Part 3
  4. Part 4
  5. Part 5
  6. Part 6
  7. Part 7

7.Soluto

Korang boleh rujuk pada post aku yg lalu..




Download:Soluto


8.Internet Download Manager

Khas untuk korang mendownload apa saja yg korang suka..hehe



Download:IDM


9.Adobe Reader X

Khas untuk PDF!!..mudah untuk digunakn berbanding dgn software yg lain..



Download:Adobe Reader X


10.Revo Uninstaller

Software mantap unutuk membuang 100% software yg kita tidak kehendaki..termasuk dalam registry booster...lebih baik berbanding uninstaller program dalam control panel..





Downlaod:Revo Uninstaller


Setakat ini dlu..bnyak lagi serpihan yg penting belum aku listkan..tapi dah ada 10 perkara ini sudah memadai menjadi sebuah komputer..hehe,selamat mencuba!!



p/s : Sebarang pertanyaan blh ditanya diruang komen

7 comments:

nice sharing,tambah2 untuk org buta iT mcm sy .huuu ;)

October 26, 2011 at 3:22 PM comment-delete

hehe..x pe..belajar...

October 26, 2011 at 3:31 PM comment-delete

most of them dh ade dh.. thanks bgi link tuk dl!

October 26, 2011 at 8:13 PM comment-delete

Shah thanks a lots for da entryy hee , loikeeee .
Eh ada y dahh ada ada y taktahu ponn ada yang oooo inikah fungsi dia ada yang eh eh berkesan lah . Btw , ur da best lah thnaks for sharing nah . Thanks a lots //

October 26, 2011 at 10:32 PM comment-delete

mpc dah ada... IDM mmg bnda wajib,, ms2010.. semestinya,, nice3...

November 16, 2011 at 7:59 AM comment-delete

ade tak software corel paintshop x4 full version?

July 5, 2012 at 4:44 PM comment-delete

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

**** AKI MELAYANI SEPERTI: ***

1.PESUGIHAN PUTIH
2.UANG KEMBALI
3.TERANSFER JANIN
4.ANGKA TOGEL GHOIB.DLL..

January 9, 2017 at 8:41 PM comment-delete

Post a Comment